Ibiza is: extreem, extremer, extreemst - Reisverslag uit Ibiza, Spanje van Melanie Grunsven - WaarBenJij.nu Ibiza is: extreem, extremer, extreemst - Reisverslag uit Ibiza, Spanje van Melanie Grunsven - WaarBenJij.nu

Ibiza is: extreem, extremer, extreemst

Door: Melanie van Grunsven

Blijf op de hoogte en volg Melanie

07 Mei 2012 | Spanje, Ibiza

Hola everybody!

Hier weer een berichtje uit het zonovergoten Ibiza! De afgelopen twee weken hebben we een aantal regenachtige avondjes gehad maar de temperatuur is nu 25°C+ en het ziet er naar uit dat dat ook niet meer gaat veranderen!

Ik heb echt zóveel meegemaakt en zulke lange dagen gedraaid dat ik geen idee heb waar ik moet beginnen. Het werk is in elk geval écht mijn ding! Lekker onder de mensen, veel vrijheid, je eigen planning maken, heel veel verantwoordelijkheid en vooral veel communicatie en sales. Ik heb inmiddels al meer dan 1.000km gereden op dit kleine eilandje (20km van noord naar zuid en 45 van oost naar west) en kan alles vinden zonder de kaart (ik sta versteld van mezelf haha). Wat betreft de lange dagen.. we hebben zonder overdrijven heel vaak van 08:00uur ’s ochtends tot 00.00u/01.00u ’s nachts nonstop gewerkt met enkel ‘eetpauzes’ in de auto of snel een hapje van de buffetten in de hotels. Er is hier áltijd wat te doen en er komt ook nog eens een berg administratie kijken bij de job. Petra en ik zijn beide perfectionistisch (dat heeft zo z’n voor- en nadelen..) maar dat betekent vooral dat we hetgeen wat we doen, ook goed willen doen, héél goed willen doen….. Maar ik denk dat we de rest van het seizoen alleen maar voordeel zullen halen uit ons voorwerk van nu en het zoeken naar een handige manier van werken d.m.v. tabellen en schema’s. We hebben nog geen enkele dag vrij gehad sinds we hier zijn en nou met de meivakantie was het meteen flink knallen met grote aankomsten!

We hebben ook al alles meegemaakt wat fout kan gaan: een gast in het ziekenhuis dus tickets die om moesten worden geboekt, overleden familieleden thuis dus mensen die eerder weg wilden, een rolstoeler die vast zat in de lift op de luchthaven waardoor de transferbus niet weg kon, bagage die niet aan was gekomen op Ibiza maar in Griekenland en mensen die hun vluchten hebben gemist, en dat allemaal al in 2 weken! Ik ben benieuwd wat ons nog meer te wachten staat…

Op de foto’s zie je veel leuke ‘vrije tijd-momenten’ maar die excursies doen we zodat we weten wat we onze gasten verkopen (als je er zelf veel over weet te vertellen wordt de verkoop veel gemakkelijker) maar we zitten dan wel met pen en papier in de bus de gids te notuleren hoor, haha. Gelukkig verloopt de verkoop, ondanks de tamelijk hoge prijzen hier op Ibiza, vrij goed (tot nu toe). Verder leven we vaak letterlijk in onze auto (bekend verhaal hè Lin =)). De achterbak staat vol met tassen: strandtas met strandspullen voor wanneer we tijd hebben, vrijetijdskleding, hakken en slippers, een grote tas aan spullen voor het werk, voorraadspullen zoals informatieborden, deurhangers, pennen en stickers van Sunweb en eten en drinken. Petra en ik hebben ons regelmatig opgesplitst omdat we samen 31 acco’s hebben over het hele eiland en het is niet te doen om die allemaal samen te bezoeken. Maar áls we samen rijden, dan gaat het muziekje aan en rijden we zingend van A naar B! We hebben naast het harde werken in elk geval ook superveel lol samen!

Parkeren is hier in Ibiza-stad (waar we wonen aan één van de twee hoofdstraten) één grote hel. We hebben dit aangegeven bij onze werkgever en die heeft ons toestemming gegeven om een abonnement voor 6 maanden bij de parkeergarage bij ons om de hoek te nemen, yeahh!! Echt súperfijn! Anders betekent het letterlijk een half uur zoeken naar een parkeerplek en het lopen van een grote kans op autoschade.

Als ik heel even ‘tijd over’ heb, wanneer ik mijn welkomstinformatie te ruim heb gepland bijvoorbeeld, dan ga ik op pad met mijn camera om de ‘Met Sunweb naar Ibiza’ Facebook-pagina aan te vullen met foto’s van het eiland. We merken dat de pagina goed begint te lopen sinds we beheerders zijn (we horen er zelfs over hier op bestemming) omdat we er ook actief mee bezig zijn en het is heel erg leuk om de pagina ‘te vullen’ met je eigen materiaal. Afgelopen week ben ik naar de beruchte ‘Es Vedra-rots’ gereden. Die ene uit het boek ‘Koorts’ van Saskia Noort (ik heb ‘m bijna uit Sharon, spannend verhaal en zeker gaaf om te lezen omdat ik nu precies weet over welke plaatsjes en sfeer het gaat). Zie de foto’s!

3 dagen per week (met ca. 3 vluchten per aankomstdag) zijn we op de luchthaven te vinden om onze gasten op te halen. Het leuke daar is dat je elke keer weer een heleboel ‘Hello, Goodbye’ taferelen ziet. Kleine kindjes die in de armen van hun ouders rennen, stelletjes die elkaar huilend weer in de armen vallen, ouders die hun kinderen die hier wonen op komen zoeken etc. Dat is echt heel leuk om te zien! Verder hebben we onze eerste 'Co-mail' opgehaald (company-mail). Je besteld dan bij het hoofdkantoor in Nederland wat je allemaal nodig hebt aan spullen (werkgerelateerde spullen) en zij sturen het dan per vliegtuig naar ons op. Hier halen wij het van de bagageband en dan kunnen we ermee aan de slag. Erg leuk was het ook toen de eerste BN-ers door de douane naar buiten kwamen! Visagist Leco Zadelhoff, Angela Groothuijzen, Marco Borsato, Dinand Woesthoff, Jan Kooijman en Kim Feenstra zijn enkele BN-ers die we tot nu toe hier hebben gezien. De meeste zijn er voor de opnames voor de film ‘Verliefd op Ibiza’, dé nieuwe Nederlandse film die volgend jaar mei uitkomt. Op de luchthaven zijn we ‘gecast’ met z’n 3tjes toen we in onze Sunweb/Sudtours-outfits stonden en gevraagd om in verschillende scènes te figureren. Daar zeggen we uiteraard geen nee tegen! Afgelopen week hadden we een afspraak met het castingbureau dat gekoppeld is aan deze film. We hadden afgesproken op de parkeerplaats van de Pacha waar we werden opgehaald en vanaf daar reden we achter de directrice van het bijbehorende modellenbureau aan, naar een plaatsje vlakbij Cala Llonga in het zuiden van het eiland. Daar bevindt zich de gigantische, op rotsen gebouwde villa aan zee, ‘van’ Jan Kooijman en Kim Feenstra (enkele van de hoofdrolspelers). Jan speelt prof-voetballer en Kim zijn vriendin. We kregen door het productieteam een rondleiding op de Set (gaaf om te zien joh en wat een prachtige locatie) en zijn vervolgens met het productieteam om de tafel gaan zitten om het een en ander te bespreken. Aankomende week meer nieuws hierover! Zo grappig dat Jan (jaja zonder t-shirt!!) gewoon rondliep en zich voorstelde en Kim ons gedag zei alsof we er helemaal bijhoren! Heel erg gaaf om mee te maken dit!

Verder hadden we de afgelopen week bezoek van onze areamanager Hoite die aan de Costa Brava woont. Hij kwam even checken hoe het er hier aan toe gaat dit seizoen en stond allereerst helemaal versteld van onze gigantische penthouse. Hij had nog nooit zo’n huis gezien voor reisleiders zei hij! Het waren een paar hele leuke dagen want deze man heeft een flinke dosis humor en heeft ons héél erg veel verteld en tips gegeven (tips die ik ook zeer regelmatig van de superervaren ex-supervisor-reisleider Bart krijg via Skype, daar ben ik héél blij mee!!). Via Hoite kregen we ook te horen dat de reisleiding van dochteronderneming GOGO niet naar Ibiza komt deze zomer omdat er te weinig mensen zijn die met GOGO naar Ibiza hebben geboekt. Waarschijnlijk door het pittige prijskaartje wat aan Ibiza hangt en GOGO klanten zijn wat jonger en kiezen vaker voor wat goedkopere bestemmingen, zoals Salou, Cherso en Albufeira. Maar de conclusie is waarschijnlijk al duidelijk; wij krijgen de GOGO klanten er óók nog eens bij dus dat wordt tóch kroegentochten organiseren en cocktailavondjes bijwonen in het hoogseizoen. Ook moeten we alle gasten van Jiba op de luchthaven opvangen (al vanaf het begin) dus het is écht keihard werken hier en paraat staan voor meerdere merken. Verder kwamen er een Productmanager en Inkoper van dochteronderneming Eliza was Here langs afgelopen week. Gezamenlijk met ons agentschap en de reisleiding van Sudtours en Jiba zijn we een avondje gaan eten en de kroeg in gedoken. Ook werden we uitgenodigd bij ‘De Tulp’, mijn favoriete loungebar in St. Antonio: een heerlijke beachbar met loungebanken, hangmatten, érg lekkere mojito’s en de eigenaren zijn Nederlands (én Bosschenaren)! We kennen een heleboel dezelfde mensen, wat een kleine wereld weer! Hier zijn we met alle concullega’s gaan eten. Tussen Sudtours/Sunweb en grote concurrent TUI Nederland (Holland International) klikt het heel erg goed dus sindsdien zijn we regelmatig leuke dingen gaan doen samen. Zo zijn we gisteren naar hét strandfeest van Ibiza geweest, ‘Blue Marlin’. De avond begon met een te gekke band en sloot af met een paar goede dj’s. Iedereen ging compleet los daar tussen de bergen op het strand. Het leek alsof ik de feestjes uit het boek ‘Koorts’ real life meemaakte! Het was even zoeken voordat we er waren maar ik denk dat we onze gezichtjes nog vaak laten zien in deze hotspot waar niets te gek is! Hét Nederlandse mannelijke topmodel van Ralph Lauren was o.a. aanwezig met aan zijn arm de nieuwe Marijke Helwegen; opgespoten botoxlippen en een gezichtje met minder rimpels dan ik heb met mijn 23 jaar.

De kroegen, bars en restaurantjes nodigen ons overal uit voor ’n drankje of etentjes, geven ons stapels visitekaartjes mee om uit te delen aan onze klanten (maar we zijn hierin heel selectief), we krijgen bandjes om overal gratis in te kunnen etc. Kortom; we worden eigenlijk als prinsesjes op Ibiza behandeld. Onze jonge gasten vinden het te gek om met ons te gaan stappen en aangezien het steeds drukker wordt komen we er ook op straat steeds meer tegen! Als ik met Sunweb-outfit over straat loop word ik hoe dan ook aangesproken met een scala aan vragen, of het nou van een van onze eigen gasten is of van gasten van concullega’s.

Afgelopen week zijn we ook voor het eerst naar De Pacha geweest. Alle verhalen over deze club zijn in elk geval waar; die tent is te gek! De bezoekers (ook die van Blue Marlin en andere grote clubs) zijn extreem,extremer en extreemst. Ik heb nog nooit zoveel extravagante mensen bij elkaar gezien en héél vele homo’s die er tip-top uitzien en aan alle modetrends voldoen. Het is hier écht zien en gezien worden op dit eiland. Ook zijn we met de boot naar het meest zuidelijk gelegen eiland van de Balearen gegaan, Formentera. Hier hebben we deelgenomen aan onze busexcursie op het eilandje wat het ‘Caribische paradijs van de Middellandse Zee’ wordt genoemd. De parelwitte stranden en azuurblauwe zee doen je werkelijk denken aan de Bahamas, heerlijk! Daar hebben we één middagje op het strand gelegen (en non-stop geslapen van vermoeidheid) en verder hebben we nog amper strand gezien. We zijn hier al meer dan 3 weken maar niet veel bruiner dan toen we kwamen (helaas schijnt de zon niet door de auto heen). Verder hebben we een bezoek gebracht aan de natuurlijke grotten van kalksteen in St. Miguel. Vanaf boven hadden we uitzicht op ’n klein eiland met een gigantische villa van nr. 28 op de lijst van Bilionairs ter wereld. Een steenrijke Rus met zijn privé-eiland en een eigen baai waar je alleen te voet naartoe kunt. In de grotten kregen we een rondleiding en ook dat was absoluut de moeite waard! Ook hebben we hier een matige Koninginnedag gevierd, dat was hier helaas niet echt boeiend terwijl de beloftes bij café ‘De Hoeck’ groot waren… op die dag had ik graag een leuk feestje gevierd met jullie in Hollanda!

Nou luitjes.. het is een flink verhaal geworden… jullie kennen me, ik kan het niet kort houden! Maar het is natuurlijk ook niet gek dat ik zóveel te vertellen heb na ruim 2 weken geen verhaal te hebben geschreven.

Voor de komende week staan er ook weer flink wat aankomsten op de planning, een bezoek aan de oude stad van Ibiza-Stad onder leiding van een gids en een Es Vedra Cruise (met een glasbodemboot naar de Vedra rots, die ene beruchte). Verder horen we meer over onze rol en de bedoeling in de film ‘Verliefd op Ibiza’ en zijn Petra en ik uitgenodigd op 13 mei op een echt Spaans feest toen we aan het ‘dealen’ waren met onze Sunweb Voordeelkaart (ja daar maken we echt goede Spaanse vrienden mee =)). Ik ben benieuwd!

Besos,

Melanie

Ps. Wederom veel meer foto’s op FB! Ik kan er hier maar een paar op plaatsen i.v.m. de ruimte op waarbenjij.nu.Ook vind ik het erg leuk om op deze pagina reacties te krijgen i.p.v. op FB want ik ga een boek maken van mijn waarbenjij.nu, thx!

• 07 Mei 2012 - 09:20

Anne-marie:

he mel
    wat een geweldig verhaal je geniet er zeker van wij ook van jou verhalen geweldig xxxxx de bosjes

• 07 Mei 2012 - 09:35

Niek:

Ciao Melanie,

Wat een enorm verhaal.. Als je nog een paar keer van zulke verslagen aanlevert dan kun je het zo in een boekvorm uitgeven :-)! Echt super leuk om te lezen. Wat maak je inderdaad veel mee en dat in zo'n korte periode! Probeer tussen alle drukke werkzaamheden door ook te genieten, maar volgens mij komt dat helemaal goed!

Hier in Nederland is het nog steeds geen geweldig weer, maar dat komt vast ook wel een keer goed!

Bacio!

• 07 Mei 2012 - 09:38

Marielle Henzen:

Hi Melanie, Wat een leuk en uitgebreid verslag! Wat zul jij een hoop ervaring opdoen en een boel leuke mensen leren kennen. Ben er gewoon jaloers op :-)
    Heb toevallig van de week in Egypte ''koorts'' gelezen en moest toen meteen aan jou denken... ha, ha. Werk, maar vooral GENIET ze! Groetjes, Marielle, Globe Travel Team, Oss

• 07 Mei 2012 - 10:21

Holla Poeske,:

Wat een prachtig verhaal weer en wat een ervaringen. Mijn hemel...neem je nog wel af en toe wat tijd om adem te halen? Die grote droom die je al die jaren gehad hebt is nu dus écht werkelijkheid geworden voor je :). Blijf genieten, want nogmaals...je verdient het als geen ander.Héél veel sterkte en succes met al je werkzaamheden en drukte.

Liefs van thuis en DIKKE KUSSSSSS van pap, Dave en mij.

• 07 Mei 2012 - 13:00

Marco:

Hey Mel,
    Bewaar wat van die 'bandjes' voor me! En mocht je nog 'n leuk contact/ hotelletje hebben op Formentera denk dan aan ons!! Zoek nog iets voor 2 nachten voor ons op dit typische 'Marco'-eiland....

Pfff kan echt niet wachten tot wij gaan!
    Blijf bloggen,
    Marco

• 07 Mei 2012 - 16:35

Peter & Debby:

Hallo Melanie,

Zo te zien aan je mooie en lange verhaal vermaak jij je eigen wel daar op Ibiza.

Leuk! Geniet er van!

Groetjes Peter & Debby

• 07 Mei 2012 - 17:26

Marlies:

Hej meis!

Superleuk verhaal weer om te lezen! En hoe langer het verhaal, hoe leuker!! ;) Zie jullie gewoon al helemaal voor me, zingend in de auto, op en neer naar de airport etc. Superdruk zoals je al zelf zegt maar ook zo geweldig ;) En wat gaaf joh, van die film!! JALOERS! Ben nu al benieuwd naar de film.
    Zo leuk, al die dingen die je normaal nooit meemaakt! En al die feestjes.. ;) Krijg spontaan zin om ook een vakantie naar Ibiza te boeken....! ;)
    Mail je vanavond of morgen nog even!

Xxx

• 07 Mei 2012 - 18:00

Lindie:

mellie! Wat een super verhaal weer, wat klinkt het allemaal leuk en wat zijn wij allemaal stikjaloers! Klinkt echt fantastisch, en ook heel mooie foto's hier. Zal de rest zo op fb gaan bekijken maar kan niet anders dan dat die ook hemels zijn.. Hoorde van Marlies al dat ze naar Ibizia op vakantie wil haha. Miss eens kijken bij Gogo als dat wat goedkoper is? Kun je ons meteen ophalen bij het vliegveld ;-)
    xxx

• 07 Mei 2012 - 18:40

Nicole:

Hey Melanie!

Wat een super verhaal weer. Helemaal niet vreemd dat jullie zo lekker gaan met de verkoop van excursies, huurauto's en de voordeelkaart: zoals jij je belevenissen verteld, wil iedereen last minute naar IBIZA!!! Geniet lekker van de drukte en het weer. Heeel veel plezier en we lezen graag meer! Kussss Nicole

• 07 Mei 2012 - 20:36

Stefanie:

Hey Mel,

Wat een leuk verhaal weer!! Het lijkt me echt leuk zo'n baan.. Idd wel hard werken maar je krijgt er ook veel leuke dingen voor terug!!
    En wat leuk dat je in een Nederlandse flim komt!!! Bijdeze 1 bioscoop kaartje is vast verkocht! Hihi...
    Succes nog!!

Groetjes, xx

p.s maak ff een foto van hottie Jan Kooijman! ;)

• 08 Mei 2012 - 13:19

Ine En Toontje :

Poeh, poeh, wat is het koud hier. Jij hebt weer niets te klagen. Mis je ons al een beetje? Wij jou best wel. Binnenkort hebben we weer 'n paar scholen voor voortgezet onderwijs die we gaan bezoeken.....
    Je kunt trouwens net zo gezellig schrijven als dat je kunt babbelen ;)
    Heb je de foto's al bekeken van ons jubileum of heb je daar nog geen tijd voor gehad?
    Wat een mooie foto's bij je reisverslag trouwens! We zijn toch wel 'n beetje (veel) jaloers!
    Trouwens Toontje zegt net dat je van hard werken 'n grote meid wordt ;) Heel veel groetjes en xx van je pleegouders.

• 08 Mei 2012 - 14:03

Annie:

Hoi Melanie,
    Wat een prachtig verslag. Werk ze en probeer tussendoor ook nog wat te genieten. Maar zo te lezen lukt dat wel groetje
    Wim en Annie

• 10 Mei 2012 - 14:39

Lien:

Holla Chica,

Tja, niets meer aan toe te voegen hahahaha..... superleuk dat je het zo naar je zin hebt.
    Ik zou er als ik jou was blijven hahahha grapje:b
    Geniet van de zon ( die zich hier niet laat zien)

XX Uit Engelen

• 12 Mei 2012 - 10:42

Mayke:

Hee Mel!!
    Vooral zo'n heerlijke lange verhalen doorschrijven.. Love it! Vooral met die heerlijke lente hier *not
    Gister weer stukje bijgeleerd voor de dans (Epic), we zijn allemaal bekaf aan het einde.. Wordt nog wat met de show ;-) De foto's op FB zijn ook echt héél gaaf, ook vooral doorposten wanneer je tijd hebt.
    Genieten doe je, dus dat hoef ik niet te zeggen. Héél véél plezier ennuh werkse!
    Liefs Mayk

• 15 Mei 2012 - 17:20

Hester En Chris:

Haii Mel!

Wat een leuk en super uitgebreid verhaal:). Je hebt het, ondanks de drukte, super naar je zin en dat is te begrijpen! Echt super leuk dat je in die film mee mag spelen!! Geniet ervan en wij blijven je verhalen in ieder geval lezen!!

Xx Hester en Chris